sâmbătă, 6 martie 2010

Pantomimă

Este pantomima teatru sau nu? Cu această întrebare a fost deschisă piesa "Noi", sub îndrumarea lui Dan Puric, de la teatrul Raspsodia. Şi ca să răspunzi acestei întrebări, poate ar trebui să ştii mai întâi ce este teatrul, atât ca manifestare artistică, dar şi din perspectiva rezultatului unei reprezentaţii teatrale asupra sufletului şi minţtii tale.
Că pantomima este un teatru al simbolurilor, se ştie, ceea ce mi se pare cu adevărat important este interpretarea personală a acestor simboluri, pentru că, neexistând cuvinte( interpretabile şi ele de altfel, dar într-o măsură mai mică), spectatorului îi este dat dreptul la imaginaţie, dreptul la viziune proprie, dreptul de a-şi scrie propria experienţă, dreptul la trăiri impresionante.
Ca şi actor de pantomimă, expresivitatea joacă un rol deosebit de important, apoi coordonarea minţii şi a sufletului cu mişcările corpului este cea care transmite mesajele, simbolurile. Să fii actor de pantomimă, înseamnă să trăieşti cu pasiune, să îi faci pe cei din jurul tău să trăiască prin tine, să le dai câte o bucăţică din tine şi, totuşi să rămâi întreg.
Şi la întrebarea de la începutul spectacolului, am răspuns, perfect convinsă, "Pantomima este mai mult decât teatru!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu