vineri, 3 ianuarie 2014

Regula 80/20 pentru îmbunătăţirea vieţii

Concentrează-te pe 80%. Fii flexibil 20%. 

1. 80/20 în cazul alimentaţiei

Alege să mănânci sănătos 80% din timp sau majoritatea timpului şi doar 20% sau mai puţin îţi poţi permite să te "răsfeţi" cu dulciuri. Cu cât alegerile alimentare sunt mai sănătoase, cu atât corpul îşi va dori mai mult să consume alimente sănătoase. Regula 80/20 îţi oferă libertatea şi flexibilitatea să fii uman, dar în acelaşi timp, îţi va aminti că cele mai multe alegeri nutriţionale trebuie să fie sănătoase.

2. 80/20 în cazul exerciţiilor fizice

Propune un program de exerciţii fizice (aerobic, fitness, yoga, înot, alergare) şi 80% din timp urmează-l. Este în regulă să îţi iei o zi liber, însă trebuie să lucrezi în majoritatea zilelor.

3. 80/20 în cazul timpului

Dedică 80% din timpul tău liber lucrurilor care duse la bun sfârşit, te vor ajuta mai târziu să îţi îndeplineşti cele mai mari dorinţe.
Uneori ne încurcăm cu lucruri mici, iar la sfârşitul zilei, nu simţim că am fost într-adevăr productivi. Începe ziua cu îndeplinirea unor sarcini majore şi uită de lucrurile neimportante până la înfăptuirea priorităţilor.

4. 80/20 în cazul minţii tale

Lucrează cu vocea interioară. Sunt gândurile tale pozitive? Ar fi minunat să fie 100% pozitive, dar poţi începe cu 80%.  Fă exerciţii astfel încât mintea ta să devină un loc de intenţii pozitive în majoritatea timpului. Gîndurile determină cum te simţi, deci de ce ai alege altceva?

5. 80/20 în cazul vieţii tale

Fă-ţi o favoare anul acesta şi uită conceptul de viaţă perfectă. Te va conduce să vânezi perfecţiunea, care nu se poate obţine. Ghidează-ţi viaţa către ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Asigură-te că majoritatea timpului o vei petrece pentru ceea ce consideri cel mai valoros. Astfel vei deveni mai fericit şi vei atinge o stare de calm, întrucât ceea ce valorifici interior se va reflecta în exterior.

Gândeşte-te că anul acesta este anul 80/20. Este o regulă pe care o să îţi facă plăcere să o urmezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu